Documentairefotograaf Henk Wildschut in Buro Reng Café

Groningen

Documentairefotograaf Henk Wildschut maakt woensdag 22 juni zijn opwachting in het Buro Reng Café bij Buro Reng in Groningen. Wildschut zal vertellen over zijn project 'Shelter'.

Fotograaf Henk Wildschut volgt sinds 2005 de toenemende stroom vluchtelingen in Europa, met in het bijzonder de vluchtelingen in Calais. Met zijn beelden wil Henk Wildschut de weerbaarheid en veerkracht van de mens laten zien, zonder ze zelf in beeld te brengen. Henk Wildschut fotografeert de zorg en aandacht die mensen hebben voor hun omgeving. Ook hier is het hebben van een voortuintje belangrijk, al dan niet voorzien van tuinstoelen. Het kamp kent een kerk, een moskee, winkels, straten en cafés. Zoals we die kennen uit de andere parallelle wereld, de onze.

Shelter

Recent is er veel aandacht voor 'Shelter' geweest, met onder andere een tentoonstelling in FOAM, interviews in landelijke dagbladen en veel aandacht op radio en televisie. Mede door het actuele onderwerp van het project: de vluchtelingencrisis. Buro Reng: "We willen het werk van Henk Wildschut presenteren omdat het niet focust op het stereotype drama zoals we dat kennen uit de media, maar omdat het ons verbindt met de vluchtelingen door de focus op de alledaagse, menselijke kant van het leven."

Henk Wildschut

Henk Wildschut (Harderwijk, 1967) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij exposeerde zijn werk in steden als Amsterdam, Sydney, Shanghai, Beijing, Londen, Praag, Rome en Den Haag. Het Buro Reng Café begint om 19.30 uur. Entree: gratis. Aanmelding: henk@buroreng.nl.

Auteur

Marc Jansen