Groningen winnaar SUSA-cup studentenstrijd

Groningen

Groningen is de beste studentensportstad van Nederland. De stad veroverde tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) de eerste prijs in de landelijke studentensportcompetitie. Dit GNSK vond van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni plaats op de Zernike Campus in Groningen.

De SUSA-cup is de sportcompetitie van SUSA studenten uitzendbureau en Stichting Studentensport Nederland waarin 13 studentensteden strijden om de titel van beste studentensportstad van Nederland. Tijdens 5 geselecteerde Nederlandse Studenten Kampioenschappen worden punten verzameld voor de SUSA-cup. De studentenstad die het beste presteert tijdens de verschillende kampioenschappen wordt uitgeroepen tot winnaar van de SUSA-cup.

1500 euro

Basketballer Mack Bruining, speler van het Nationaal Basketbalteam U18, maakte de uitslag in een videoboodschap bekend, waarna de SUSA-cup werd overhandigd aan de Groningse sportraad. Tevens kreeg de sportraad een geldbedrag van € 1500 ter bevordering van de lokale studentensport.

Auteur

Marc Jansen