Wetenschapsvieringen in Pepergasthuiskerk

Groningen

In de Pepergasthuiskerk in Groningen wordt zondag 26 juni een wetenschapsviering gehouden.

In deze viering denkt psychopatholoog prof. dr. Marieke Wichers met de bezoekers na over emoties en ervaringen. Staan onderzoek naar de menselijke psyche en geloof in een hogere macht tegenover elkaar, of vinden ze elkaar juist in het zoeken naar manieren om de menselijke geest te laten floreren?

Oecumenische Vieringen Groningen

De wetenschapsviering is georganiseerd door Oecumenische Vieringen Groningen (OVG), organisator van wekelijkse vieringen in de Pepergasthuiskerk. Deze vieringen zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar zingeving en wat het gewone leven overstijgt, ongeacht kerkelijke of niet-kerkelijke achtergrond.

3 wetenschapsvieringen

De wetenschapsviering op 26 juni is 1 van de 3 wetenschapsvieringen, georganiseerd in het kader van het 25-jarig bestaan van de OVG. Tijdens deze vieringen delen wetenschappers vanuit hun eigen vakgebied hun visie op de werkelijkheid. De volgende wetenschapsvieringen zijn op 11 september ('Tijd en Eeuwigheid' met natuurkundige Diederik Roest) en 23 oktober ('Boek van het Leven' met de microbioloog Jan Kok). De wetenschapsviering op zondag 26 juni begint om 10.30 uur.

Auteur

Marc Jansen