Ballon Fiësta Meerstad duurt dit jaar 2 dagen

Meerstad

Ballon Fiësta Meerstad, het jaarlijkse luchtballonnenspektakel in Meerstad, duurt dit jaar 2 dagen. Vrijdag 2 en zaterdag 3 september zullen tientallen traditionele luchtballonnen en speciale shapes in Meerstad opstijgen.

Ballon Fiësta Meerstad vindt voor de zevende keer plaats. Het programma begint beide dagen rond 17.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Op vrijdag vindt aan het eind van de avond de nightglow plaats, een lichtshow waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein verlichten.

Randprogramma

Beide dagen is er een uitgebreid randprogramma voor jonge en oudere bezoekers.. Zo kunnen zij een echte luchtballon inlopen, de brander bedienen, een kijkje nemen bij de verschillende modelballonnen op het veld en op de foto in een ballon. Ook is dit jaar een zweefvliegtuig aanwezig. De Noord-Nederlandse Zweefvliegclub zal meer over dit vliegtuig vertellen.

Special shapes

foto babyBovendien heeft Ballon Fiësta Meerstad een primeur met (de eerst vaart van) de Baby-luchtballon. De piloot, dit jaar zelf vader geworden, toont zijn nieuwe ballon aan het publiek en neemt de eerste passagiers mee de lucht in. Andere special shapes zijn Matroesjka, Funny Bunny het gele vrolijke konijn en Babette.

Meevaren

Bezoekers die niet alleen willen kijken, maar ook willen meevaren kunnen vanaf nu al hun tickets voor een ballonvaart op Ballon Fiësta Meerstad aanschaffen. De prijs voor een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug bedraagt € 149. Voor groepen zijn er diverse uitgebreide pakketten. Meer hierover: info@meerstad.eu of 050-5995710. Eind augustus staat het uitgebreide programma op de website www.meerstad.eu. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek.

Auteur

Marc Jansen