ImpactCafé050 in De Wolkenfabriek in Groningen

Groningen

In De Wolkenfabriek in Groningen wordt donderdag 30 juni een ImpactCafé050 gehouden.

Ondernemen met maatschappelijke impact is een groeiende beweging in de samenleving. Steeds meer ondernemers combineren gezonde winst met maatschappelijke meerwaarde en steeds meer maatschappelijke initiatieven werken ondernemend. Ondernemers met maatschappelijke impact lopen tegen specifieke vraagstukken aan. Samenwerken met een gemeente vraagt bijvoorbeeld een andere manier van denken en doen dan samenwerking met andere ondernemers. Sommige impactondernemers willen graag anders met geld omgaan, meer ruilen en delen. Wat zijn succesfactoren voor een ander financieel model? En hoe vertel je het verhaal over je eigen impact? ImpactCafé050 organiseert workshops, lezingen en werkateliers (broeinestsessie) over dit soort thema’s.

Broeinestsessie

In de broeinestsessie van donderdag 30 juni staan samenwerking en leegstaand vastgoed centraal. Onderzocht wordt hoe een initiatief waarbij veel verschillende partijen nodig en betrokken zijn van idee naar uitvoering komt. Dit gebeurt aan de hand van de casus van IN-Spot, een broedplaats voor ondernemerschap, participatie en inspiratie. Een plaats (in tijdelijk leegstaand vastgoed) waar mensen, ideeën en projecten samenkomen. Het ImpactCafé050 duurt van 16.00 tot 17.30. uur. Kosten: bijdrage naar keuze. Aanmelden (verplicht): impactcafe050@gmail.com. Meer informatie: www.impactcafe050.nl

Auteur

Marc Jansen