Modeshow studenten Alfa-college in Martinikerk

Groningen

'Les métiers de la mode; de beroepen in de mode'. Dis de titel van de modeshow van studenten Mode van het Alfa-college in Groningen. Deze modeshow vindt dinsdag 28 juni plaats in de Martinikerk in Groningen. Voorheen werd de modeshow in De Oosterpoort gehouden.

In de modeshow demonstreren alle 80 studenten Mode van het Alfa-college hun werk.
  • De eerstejaars tonen A-lijn-jurkjes, gemaakt voor zichzelf en bewerkt volgens een eigen concept.
  • De tweedejaars laten kleding zien die gemaakt is tijdens de stage.
  • Studenten uit het derde jaar tonen hun afstudeercollectie.
Alle studenten hebben zelf hun muziek uitgezocht en zijn verantwoordelijk voor de choreografie.

Alles zelf geregeld

Ook verder hebben de studenten zelf alles geregeld; van catering en kaartverkoop tot vormgeving en promotie. De naam is bedacht door de derdejaars. Zij wilden dit jaar namelijk laten zien hoe concept en ambacht samen kunnen komen in een collectie. Tevens laten ze zien hoe omvangrijk het modeberoep kan zijn door zich ook te buigen over styling, vormgeving en fotografie.

Kaartverkoop

De modeshow begint om 19.30 uur. De entree bedraag € 7,50. Kaarten zijn van 10.30 tot 11.00 en van 12.30 tot 13.00 verkrijgbaar bij het servicepunt van Alfa-college Boumaboulevard, via derdejaars studenten of aan de deur. Meer informatie: www.lesmetiersdelamode.nl

Auteur

Marc Jansen