VriendenLoterij vervult hartenwens Wesley uit Groningen

Groningen

 De hartenwens van de 16-jarige Wesley uit Groningen gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Stichting REIS MET JE HART bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.  

Stichting REIS MET JE HART, die vakanties verzorgt voor mensen die het financieel zwaar hebben, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor Wesley. Nu kan hij samen met zijn moeder op vakantie.

REIS MET JE HART

Oprichter Mila Wit van Stichting REIS MET JE HART: "Wesley heeft door zijn thuissituatie vaak in spanning geleefd. Op school heeft hij het ook niet makkelijk gehad en door zijn groeispurt heeft hij last gehad van epileptische aanvallen. Ondanks alle tegenslagen is hij een enorme doorzetter. Zijn moeder Natascha heeft niet de financiële middelen om op vakantie te gaan, maar dankzij de schenking uit het VriendenFonds kunnen ze er toch samen op uit." Wesley: "Wat een verrassing. Ik heb net mijn middelbareschooldiploma gehaald en het voelt als een cadeau dat ik een keer op vakantie kan. Dit wordt mijn eerste echte vakantie ooit. Geweldig om daar nu naar uit te kijken."

VriendenFonds vervult hartenwensen

Goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status kunnen 2 keer per jaar een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren.

Auteur

Marc Jansen