Groninger Bierwandeling op herhaling

Groningen

StadsgidsGroningen heeft voor zondag 26 juni opnieuw een bierwandeling georganiseerd. Aanleiding was het succes van de eerste Groninger Bierwandeling op Vaderdag.

De Groninger Bierwandeling bestaat uit een stadswandeling van ongeveer 1,5 uur dwars door het hart van de historische binnenstad van Groningen. Hier wordt uitgebreid stilgestaan bij verdwenen brouwerijen, het Groninger kluinbier en de geschiedenis van de graanhandel. Bij Brouwerij Martinus krijgen de deelnemers aansluitend een rondleiding én een bierproeverij.

Reis door de tijd

“We maken echt een reis door de tijd. We beginnen bijna 5000 jaar geleden in Mesopotamië en eindigen in de nabije toekomst, bij een supercomputer die het ideale Groningse bierrecept aan het berekenen is”, zegt initiatiefnemer Arend Jan Wonink.

Auteur

Marc Jansen