HomeRide: dag én nacht fietsen voor Ronald McDonald Huizen

Groningen

Inwoners en bedrijven uit heel Nederland doen zaterdag 25 en zondag 26 juni mee aan HomeRide: een sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

In 24 uur tijd fietsen ze 500 kilometer van Maastricht naar Groningen. Zo zamelen ze geld in voor de Ronald McDonald Huizen. De teams Milla’s Friends, van Hattum en Blankenvoort en Jumbo Maripaan Toppers rijden voor Ronald McDonald Huis Groningen.

HomeRide

HomeRide is een wielertocht die dag én nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12.00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs 7 huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen. Daar zullen de eerste fietsers rond 09.00 uur finishen op de Vismarkt. De meeste fietsers zullen tussen 12.00 en 14.oo aankomen. Na 24 uur fietsen, en een nacht doortrappen, sluiten zij hier hun gezin (weer) in de armen. In totaal doen er 62 teams mee.

Dichtbij je kind als het vecht voor zijn leven

Alle teams hebben een duidelijke motivatie voor hun deelname aan de Home Ride. Ze spreken ook uit eigen ervaring. Teamcaptain Niek Ridderbos van VanHattum en Blankenvoort: “Veel collega's hebben zelf of van dichtbij ervaringen met Ronald McDonald Huizen. We hebben gemerkt hoe belangrijk het is dat kinderen en ouders bij elkaar kunnen zijn in moeilijke tijden van ziekenhuisopname. Daar fietsen we graag voor.” Ook Milla’s Friends heeft een zeer persoonlijke beweegreden: ”Onze motivatie is Milla en alle overige kinderen die strijden tegen deze oneerlijke ziekte”, aldus teamcaptain Patrick Vos. “Milla heeft tegen een hersentumor gevochten. Helaas heeft zij op 18 mei 2012 deze strijd verloren. Wij hopen dat wij middels deze tocht ons steentje bij kunnen dragen. Van dichtbij is en wordt meegemaakt hoe belangrijk het is om dicht bij je kind te zijn in dit gevecht.”

BNer's

Team SportSpeakers fietst met de BN'ers Erik Dekker, Gert Jakobs, Peter Heerschop, Wilco van Roijen en Leontien van Moorsel mee met HomeRide. Leontien van Moorsel, ambassadrice van HomeRide, spreekt vol lof over het doel: “Complicaties bij geboorte, een auto die je kind schept, een ongelukkige val van een paard, een ziekte die zich later openbaart. Dan ziet het leven er compleet anders uit. Dan is het geweldig dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn in een van de Ronald McDonald Huizen. Er zijn zoveel mensen die zich hier belangeloos voor inzetten, of dat nou is als vrijwilliger of sponsor of door sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het heel belangrijk dat hier aandacht voor is.”

Auteur

Marc Jansen