15.000 bezoekers voor tweede editie ZomerWelVaart

Groningen

Ondank het slechte weer op zaterdag en code geel op zondag heeft het nautische festival ZomerWelVaart, dat van vrijdag tot en met zondag plaatsvond in Groningen, circa 15.000 bezoekers getrokken.

De zomerse variant van WinterWelVaart stond in het teken van het DelfSail. Ruim 100 schepen op weg naar DelfSail meerden aan in de binnenstad van Groningen: van het Noord-Willemskanaal tot aan de Noorderhaven.

Historische schepen

Grote publiekstrekker van de tweede ZomerWelVaart waren de historische schepen. De meeste van deze schepen waren toegankelijk voor publiek en/ of hadden een activiteitenprogramma aan boord. Op de kade stond een Zeldzaam Mooie Markt geprogrammeerd, stonden foodtrucks en was een kunstroute uitgezet. Voor jeugdige bezoekers was een Kidsplein ingericht met voorstellingen, workshops en suppen. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum hield onder meer een nachtelijke rondleiding, een kleurrijke expositie van NOVO en een rondvaart met museumschip de Emma. Nieuw dit jaar was het podiumprogramma op het A-kwartier met artiesten als Moke, Kuenta i Tambu en DJ Swoolish. De Verhalen van Groningen vertelde in samenwerking met Stichting Beeldlijn, de Groninger Archieven en schrijfster Aafke Steenhuis de maritieme geschiedenis van Chilisalpeter.

ZomerWelVaart

ZomerWelVaart is een initiatief van De Verhalen van Groningen, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de gemeente Groningen en Marketing Groningen in samenwerking met de Federatie Varend Erfgoed Nederland.

Auteur

Marc Jansen