Duitse film 'A Heavy Heart' in RKZbios in Groningen

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 2 en maandag 4 juli de Duitse film 'A Heavy Heart' van Thomas Stuber vertoond.

Deze film gaat over voormalig (DDR-)bokskampioen Herbert (Peter Kurth). Hij verdient zijn geld tegenwoordig als uitsmijter en met het innen van schulden in de onderwereld van Leipzig. In de avond traint hij jonge boksers, het enige waar hij nog enigszins plezier uithaalt.

ALS

Na een uitglijder in de douche blijkt dat hij de ongeneeslijke spierziekte ALS heeft, wat betekent dat alles waar hij voor staat – kracht, intimidatie, zelfstandigheid – samen met zijn spierweefsel afbrokkelt. De diagnose en het onafwendbare lichamelijke verval doen hem verlangen naar zijn dochter en kleinkind waar hij al lange tijd geen contact meer mee heeft gehad. De film, Nederlands ondertiteld, begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/4ntNVFa0BXs

Auteur

Marc Jansen