Con Brio naar De Spieghel in Groningen

Groningen

De Californische soul-/ r&b-band Con Brio geeft maandag 28 november een concert in De Spieghel in Groningen. Kaarten zijn vanaf vrijdag 1 juli verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato, en via de-oosterpoort.nl en ticketmaster.nl.

Con Brio werd in 2013 in San Francisco gevormd door 7 muzikanten met verschillende achtergronden maar een gemeenschappelijke liefde voor de energieke Bay Area-funk en psychedelische soul in de traditie van Sly & the Familiy Stone. In 2015 werd 'Kiss The Sun' als debuut-EP op de markt gebracht, gevolgd door een tour door Europa en Amerika. Overal waar de band verscheen waren de kritieken van het publiek en van de vakpers lovend, waarbij de moves van frontman Ziek McCarter regelmatig werden vergeleken met een jonge Michael Jackson of James Brown.

Internationale tour

Na de release van debuutalbum 'Paradise' (24 juni) staat 2016 volledig in het teken van een internationale tour. Op de speellijst staan de grote Amerikaanse festivals als Lollapalooza, Bonnaroo en Summerfest, maar ook Fuji Rock in Japan, Montreal Jazz Fest in Canada en in Nederland het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en Valkhof Festival in Nijmegen. Aanvang: 21.00 uur. 

Auteur

Marc Jansen