Kurt Elshot met 'Voetballerij en meer' in Euroborg

Groningen

Kurt Elshot staat woensdag 29 juni met het programma 'Voetballerij en meer' in het toekomstige Noordlease Stadion in Groningen.

Kurt Elshot (38) maakte gedurende 10 jaar nadrukkelijk deel uit van de inmiddels 45-jarige historie van FC Groningen. Hij speelde nooit in het shirt van FC Groningen in Euroborg, maar wel 10 jaar lang in het Stadion Oosterpark. De populaire rechtsback van weleer werd er zelfs uitgeroepen tot Publieksspeler van het seizoen 2002/2003.

De mens Kurt Elshot

In 'Voetballerij en meer' wordt Elshot in 3 blokken van telkens ongeveer 20 minuten minuten (tussen 20.30 uur en 22.30 uur) bevraagd door interviewer Mick Hartstra, die vooral ook op zoek gaat naar de mens Kurt Elshot. Geboren in Paramaribo, opgegroeid als Stadjer en na zijn periode als voetballer bij FC Groningen en NAC Breda actief als kledingontwerper. Elshot was de beste geklede voetballer van het jaar 2010 en was enkele jaren woonachtig in Amsterdam. Is inmiddels weer terug bij zijn Nederlandse ‘roots’ en wil het gaan maken als voetbaltrainer. Heeft vanaf komend seizoen de hoofdmacht van Pelikaan S. in Oostwold onder zijn hoede en is daarnaast actief binnen de jeugd van FC Groningen. Ziet zichzelf als laatbloeier in het voetbal, maar staat als trainer nog maar aan het begin van zijn carrière.

Hattrick's Pub

Initiatiefnemers Bert Westerink, Wim Masker, Mick Hartstra en Bas Kammenga hebben de Hattrick's Pub in Euroborg als locatie gevonden om in een sfeervolle setting met elkaar te luisteren naar het verhaal van Kurt Elshot. Tussen de blokken zullen er enkele intermezzo's worden gevuld met muziek en aan voetbal gerelateerde thema's. Entree: gratis. Aanmelding: info@sportinstad.nl.

Auteur

Marc Jansen