Sweepstakes op drafbaan Groningen

Groningen

GRONINGEN - De drafbaan van Groningen is zondag 3 juli toneel van de Sweepstakes.

De Sweestakes is een belangrijke koers voor 3-jarige Nederlandse paarden. Sterker nog, de koers geldt als dé graadmeter voor 3-jarige Nederlandse dravers in hun tocht naar de Derby later dit jaar op de baan van Duindigt. De Sweepstakes kent 2 afdelingen, 1 voor de merries en 1 voor de hengsten en ruins. In beide afdelingen is rond de 10.000 euro prijzengeld beschikbaar. Voor trainers, eigenaren en pikeurs is een zege in de Sweepstakes 1 van de belangrijkste te behalen overwinningen.

Merries en hengsten

Zondag 3 juli gaan 9 merries en 10 hengsten en ruins op pad voor hun Sweepstakes. Met paarden als Governess Boko, Gently Boko en Gwndolyn Flevo liggen de krachtsverhoudingen bij de merries het dichtst bij elkaar. Bij de hengsten en ruins lijkt Gento de voornaamste uitdager. Het paard van Patrick de Haan won 2 weken geleden de trials voor de Sweepstakes. Hij hield toen nipt voordeel op Grift jr., die ook in Groningen van de partij zal zijn.

Noordelijk amateurkampioenschap

Naast de Sweepstakes staat zondag het Noordelijk amateurkampioenschap geprogrammeerd. Onder de 8 deelnemers veelvuldig Nederlands kampioen Fred Handelaar en de lokaal bekende Feike Wilpstra. Het programma begint  zondag juli om 13.30 uur.

Auteur

Marc Jansen