Mesdag maakt tafels voor Vrouwenopvang Groningen

Groningen

Hoewel de nieuwbouw naar verwachting 'pas' in 2017 wordt opgeleverd, heeft Vrouwenopvang Groningen van Stichting Het Kopland de eerste meubels al binnen. Een cadeautje van Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag in Groningen.

Mesdags directeur algemene zaken Gerard Koorman deed 3 jaar geleden, bij de kick-off van de fondsenwervingscampagne 'Groningen Geeft Thuis' voor de inrichting van de vrouwenopvang, de volgende belofte: “Wij van de Mesdag gaan voor jullie meubels maken!” Hij hield woord: dinsdag werden de eerste tafels opgeleverd. Deze worden voorlopig ergens opgeslagen. En werken de patiënten van FPC Dr. S.van Mesdag aan een nieuwe 'lading' tafels.

Mes snijdt aan 2 kanten

"De Mesdag is onderdeel van de Groningse samenleving. Daar willen we graag een positieve bijdrage aan leveren", stelt Koorman. "Daarnaast is het voor onze patiënten erg belangrijk om niet alleen te werken aan de psychiatrische problematiek, maar ook om te leren wat het is om mee te draaien in een arbeidsproces. Toeleiding naar werk is essentieel voor een veilige terugkeer naar de samenleving. Bij dit project snijdt het mes aan 2 kanten: onze patiënten hebben zinvol werk en Het Kopland is geholpen met de inrichting van de vrouwenopvang."

Auteur

Marc Jansen