Dementietafel in Infrahuis in Groningen

Groningen

In Het Infrahuis in Groningen vindt dinsdag 12 juli een nieuwe ‘Dementietafel’ plaats. Thema is: 'Contact & Communicatie (met mensen met een verstandelijke beperking en dementie)'.

Dementietafel is een bijeenkomst bedoeld voor familieleden, mantelzorgers en professionele hulpverleners van mensen met een verstandelijke beperking die dementie hebben of de eerste signalen vertonen. De Dementietafel stelt hen in de gelegenheid om ervaringen en kennis uit te wisselen over de zorg en ondersteuning.

Programma

Na een introductie ('Zorg verbetert') door Sandra Overbeek wordt het programma afgetrapt door prof. Peter De Deyn van het UMCG. Hij deelt op een interactieve manier zijn kennis over contact en communicatie bij dementie. Vervolgens geeft Jessica Pavlis (De Zijlen/’s Heerenloo) praktische tips voor het contact maken met en communiceren met iemand die een verstandelijke beperking heeft met dementie. Sandra van Aubel van NOVO laat tenslotte zien hoe muziek ingezet kan worden als middel om in contact te komen met iemand met een dementie. Tijd: 19.00 – 21.45 uur. Deelname is gratis. Aanmelding: saskia.niewold@dezijlen.nl of 0594 850275.

Auteur

Marc Jansen