Fietstocht Eetbare Stad in Groningen

Groningen

Natuur en Milieufederatie Groningen heeft voor de zevende keer de fietstocht 'Eetbare Stad' georganiseerd. Deze fietstocht staat zaterdag 9 juli op de agenda.

De stad Groningen kent inmiddels een 70-tal Eetbare Stad-initiatieven, waarbij een kleine tot grote groep buurtbewoners tuiniert in de openbare ruimte. Van een enkele bessenstruik tot boomgaard, van enkele moestuinbedden in de volle grond tot een groot aantal moestuinbakken; er gebeurt van alles. Gewoon, op een verloren veldje in je buurt of op een grasveld of plantsoen tussen flats of woningen.

Eetbare Stad-initiatieven

De fietstocht 'Eetbare Stad' voert langs diverse van deze Eetbare Stad-initiatieven. Dit jaar staan de Hortushof, Ranketuin, Toentje en 'buurtuin' Marjolijnstraat op het programma. De fietstocht gaat om 11.00 uur van start op een nog bekend te maken locatie en eindigt om 15.00 uur bij buurttuin Marjolijnstraat in de Ulgersmaborg. Tijdens de fietstocht staat een potluck-picknick geprogrammeerd. Aanmelding (verplicht): www.eetbarestadgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen