Noorderpoort trekt 2000 bezoekers met musical 'Hairspray'

Groningen

De door Noorderpoort Kunst & Multimedia in Groningen geproduceerde musical 'Hairspray', gespeeld ter ere van het 10-jarig bestaan van de opleiding, heeft in totaal 2000 bezoekers getrokken.

Noorderpoort Kunst & Multimedia jubileert dit jaar. Tijdens ImpressFest, het jaarlijks georganiseerde eigen showcasefestival, werd daarom ambitieus uitgepakt met 14 voorstellingen van de internationale hit musical 'Hairspray' in een festivaltent achter de school. Van vormgever tot artiest, van podiumtechnicus tot evenementenorganisator en van muzikant tot filmmaker of gamedesigner: samen met professionals heeft elke richting binnen de school maanden gewerkt aan een groots schouwspel.

Groot succes

'Hairspray' werd lovend ontvangen door het publiek. Staande ovaties, enorme positiviteit op sociale media, 5 uitverkochte voorstellingen en als kers op de taart 4 sterren van recensent Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden.

200 medewerkers

'Hairspray' werd volledig gemaakt, geproduceerd én gespeeld door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia. Ook werkte een aantal professionals mee, zoals Karin Noeken, Marieke Klooster en Hans Kroodsma. Met een cast en crew van in totaal 200 medewerkers is Noorderpoort Kunst & Multimedia erin geslaagd een samenwerking te creëren binnen de school waarbij elke richting haar eigen stempel op de musical heeft kunnen drukken.

Auteur

Marc Jansen