Rumbling Earth: nieuw muziekfestival in Groningen

Groningen

De Groninger binnenstad is zaterdag 9 juli toneel van het nieuwe muziekfestival Rumbling Earth.

Rumbling Earth is georganiseerd door Talentweb Groningen (TWG), een multidisciplinair netwerk van 80 young professionals. "Ons streven is een vergunningvrije muziekstad, zodat door toevalligheid en vrijheid de creativiteit van de Stadjer loskomt", meldt het netwerk.

20 acts

"De eerste stap is 9 juli. Op 7 plekken in de binnenstad wordt muziek geprogrammeerd: ruim 20 acts zullen als straatmuzikanten akoestisch optreden. De rest van de tijd zijn de Rumbling Earth-locaties open voor elke muzikant."

Locaties

De Rumbling Earth-locaties zijn de H.N. Werkmanbrug bij het Groninger Museum, Vismarkt, Grote Markt, Poelestraat, Herestraat, het Uurwerkersplein en het Harmonieplein.

Afterparty

De optredens vinden tussen 12.00 en 18.00 uur plaats in de buitenlucht en de toegang is gratis. Het festival wordt afgesloten met een afterparty in Nachtcafé Warhol (aanvang 21.00 uur) met optredens van The Black Cult, Vikings in Tibet en Marble Heart.

Auteur

Marc Jansen