Daniëlle Bekkering projectmanager Golazo Noord Nederland

Groningen

Daniëlle Bekkering (1976) uit het Groningse Den Ham start 8 augustus als projectmanager bij Golazo Noord Nederland.

Daniëlle Bekkering is geen onbekende in de sportwereld. Van 1994 tot en met 1997 zat ze in Jong Oranje en de kernploeg shorttrack schaatsen. Na het missen van de Olympische Spelen in Nagano in 1998 maakte ze de overstap naar het marathonschaatsen. Met in totaal 62 overwinningen op kunstijs heeft ze het record overgenomen van Atje Keulen-Deelstra. Naast het marathonschaatsen is ze sinds 2000 ook actief in het wielrennen.

Sportmanagement

Daniëlle Bekkering zat ook in het management van de wielerploeg en marathonschaatsploeg van de DSB Bank. Naast haar schaats- en wielercarrière volgde Daniëlle Bekkering de opleiding Sportmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen. Ze heeft gewerkt als coördinator voor de KNWU in het District Noord.

Golazo Noord Nederland

Bij Golazo Noord Nederland, organisator van onder andere de Groningen Urban Trail, Ladiesrun, Plantsoenloop maar ook het grootste hardloopevenement van Noord Nederland, de 4 Mijl van Groningen, gaat Bekkering zich onder andere richten op de Bedrijvenloop.

Auteur

Marc Jansen