Daniel Romano en Admiral Freebee op TakeRoot

Groningen

Take Root heeft 4 namen toegevoegd aan de line-up: Daniel Romano, Admiral Freebee, Robbert Ellis en Erika Wennerstrom. Het festival Take Root vindt zaterdag 10 september plaats in De Oosterpoort in Groningen.

Daniel Romano stond 2 jaar geleden ook op het festival, maar gooide onlangs het muzikale roer volledig om. Traditionele country maakte plaats voor vlammende pop en psychedelica. Ook Robert Ellis was 2 jaar geleden te zien op TakeRoot, toen als solist, ditmaal neemt hij zijn voltallige band mee. Admiral Freebee bewijst met zijn nieuwe plaat ‘Wake Up And Dream’ andermaal tot de top van de americana- en rootsscene te behoren. De explosieve Erika Wennerstrom laat haar Heartless Bastards voor een keertje thuis wil laten horen ook als solo-act veel in haar mars te hebben.

Headliners

Eerder was al de komst bevestigd van headliners The Jayhawks en het duo Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop. Verder staan Doug Seegers, Carter Sampson, Gill Landry, Rod Picott, Drew Holcomb, Matthew Logan Vasques, Oklahoma Roots Revue, Barna Howard, Ben Miller Band, JP Harris & The Tough Choices, Karl Blau en Christopher Paul Stelling op het affiche. Take Root begint om 16.00 uur. Kaarten (à 37,50 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato, en via ticketmaster.nl.

Auteur

Marc Jansen