Première 'De parade van de hemelse tragedie' op Noorderzon

Groningen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen en het Groninger Museum presenteren vrijdag 26 augustus de première van de videoversie van 'De parade van de hemelse tragedie' van Ad Visser.

Deze samenwerking krijgt de vorm van een marathonperformance en projectie van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Dit in combinatie met diverse live-acties door Ad Visser zelf, in samenwerking met een aantal gastmusici. Dit alles vindt plaats in de Der Aa-kerk in Groningen.

Samenwerking

Het Groninger Museum en Noorderzon werken voor het eerst samen om een voorstelling op het festival mogelijk te maken. Het werk van Ad Visser is daarnaast van 27 augustus tot en met 18 september als installatie te zien in het Groninger Museum.

De parade van de hemelse tragedie

Multi-media performer en singer-songwriter Ad Visser, bij velen bekend als Mr. Toppop, presenteerde in 2005 zijn 1050 verzen tellende megagedicht en lied 'De parade van de hemelse tragedie' in boekvorm. 10 jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij dit marathonkunstwerk van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Tijdens de nacht is het toegestaan om in- en uit te lopen.

Kaartverkoop

Kaarten voor 'De parade van de hemelse tragedie' vanaf maandag 25 juli 13.00 uur verkrijgbaar via noorderzon.nl, via het Noorderzon ticket- en infocentrum in het Grand Theatre en via de website en de kassa van het Groninger Museum. Bezoekers die een kaart kopen voor de performance, krijgen ook korting op een bezoek aan het Groninger Museum.

Auteur

Marc Jansen