'Hoes en Heerd' van St. Peerd op Noorderzon

Groningen

De oer-Groningse voorstelling 'Hoes en Heerd' speelt op 21, 22, 23 augustus op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.

'Hoes en Heerd' is een voorstelling over de ‘uit de klei getrokken Groninger’ en de ‘migrerende Migrant’. Tolerantie en wantrouwen, hoop en angst, weggaan en blijven, passeren op een on-Groningse manier de revue.

Marlene Bakker en Roger Goudsmit

De voorstelling wordt gespeeld door de Groningstalige zangeres Marlene Bakker, die in deze voorstelling haar debuut maakt als actrice, en door acteur Roger Goudsmit. Hij ontving dit jaar de ‘Julius Leeft Award' (voorheen Cosmic Award) voor zijn bijdrage aan het multicultureel theater in Nederland.

Muzikanten

De muzikanten Conny Essbach (klarinet, accordeon), Jaber Fayad (Oud), Junior Martir (drums en percussie), Henry Sopacua (bas), Jenifer Yánez Villahermosa (piano, saxofoon)komen uit verschillende landen. Sommigen leven hier hun hele leven al, anderen zijn hier al een poos en weer anderen zijn hier nog maar net… 'Hoes en Heerd is oer-Gronings'. De muziek niet… Scenario en regie: Theo de Groot. Composities: Remko Wind. Muziekontwerp: Theo de Groot, Remko Wind. 'Hoes en Heerd' wordt gespeeld in de Nieuwe Kerk. Kaarten: Noorderzon.nl.

Auteur

Marc Jansen