Groninger film op San Diego International Kids Film Festival

Groningen

'Tour de Force', de korte speelfilm van de Groninger filmmakers Fedde Hoekstra en Drewes Wildeman, is geselecteerd voor het San Diego International Kids Film Festival 2016.

De film, waarin de provincie Groningen, duurzaamheid en innovatieve techniek centraal staan, beleeft hiermee zijn internationale première.

Tour de Force

'Tour de Force', met Martin van Waardenberg in de hoofdrol - is een korte (30 minuten) feelgood komedie. De film speelt zich af rondom het fictieve dorpje Borgakkerzijl, ergens in Noordoost-Groningen. Het verhaal draait om een ongedurige fietsontwerper, die tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn elektrische beachcruiser total loss rijdt. De veeleisende mentor laat vervolgens de jongen vallen met wie hij maandenlang aan de e-bike heeft gewerkt. Met hulp van 2 vrienden wordt in een hightech garage voor vrachtwagens getracht een nieuw ontwerp te realiseren, om alsnog te kunnen schitteren op een e-bike-event. Tijdens de race tegen de klok zet een essentieel onderdeel dat ontbreekt de onderlinge verhoudingen wederom op scherp.

D.E.A.L

'Tour de Force' is het vervolg op de internationaal succesvolle pilot D.E.A.L en geldt als de eerste aflevering van de 'DEAL de serie', een serie van 7korte speelfilms waarin de transitie naar duurzaam en innovatieve techniek centraal staan.

Noorderzon

De film is (behalve in San Diego) ook 6 maal te zien op Noorderzon in Groningen. En wel op 18 en 19 augustus in de Oberon Tent; beide dagen om 20.00 uur, om 21.00 uur en om 22.00 uur. Tickets: € 3. https://youtu.be/dV6PPOmHODg

Auteur

Marc Jansen