Nemesea 2.0 op PlatoPlanet in Groningen

Groningen

De organiserende muziekwinkel Plato heeft Nemesea 2.0 toegevoegd aan de line-up van PlatoPlanet. Dit festival vindt zondag 11 september plaats in De Oosterpoort in Groningen.

Begin augustus maakte zangeres Manda Ophuis bekend de band Nemesea te verlaten. Terwijl de overige bandleden Hendrik Jan, Sonny en Steven nog bezig waren met het verwerken van de schok die dit nieuws teweeg bracht, kregen zij een uitnodiging voor een optreden op PlatoPlanet. Omdat de band zonder frontvrouw zit, zeiden ze in eerste instantie nee tegen het optreden. Echter, omdat Hendrik Jan, Sonny en Steven wel van een uitdaging houden, en als het ware 'Nemesea 2.0' willen presenteren, besloten ze het optreden toch met beide handen aan te pakken. Nu wordt achter de schermen hard gewerkt om met iets heel speciaals te komen. Voor Nemesea-fans die hier bij aanwezig willen zijn is een speciaal e-mailadres opengesteld: platoplanet@nemesea.com. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 augustus.

Eerdere namen

Eerder werden al de namen van de volgende acts bekendgemaakt: The Tibbs, Indian Askin, Breaking Levees, Eerie Wanda, The Cool Quest, Jeangu Macrooy, Radio Eliza en Jo Goes Hunting. Zoals te doen gebruikelijk staat op het festival ook nog een popquiz georganiseerd. En onder het motto ‘Jong geleerd is oud gedaan” staat ook ‘iets tofs’ voor kinderen geprogrammeerd.

Tickets

Omdat Plato bezoekers van PlatoPlanet voor een zacht prijsje wil laten kennismaken met (nieuwe) opkomende Nederlandse bands, kosten kaarten slechts 5 euro. De tickets zijn verkrijgbaar bij Plato en aan de kassa van De Oosterpoort.

Auteur

Marc Jansen