Inschrijving 59ste Plantsoenloop in Groningen geopend

Groningen

De inschrijving van de 59ste editie van de Plantsoenloop in Groningen is geopend. De oudste loop van Groningen vindt zaterdag 5 november plaats in het Noorderplantsoen.

Binnen de Plantsoenloop worden de afstanden 1, 2, 4 of 8 kilometer onderscheiden. Het parcours heeft een lengte van 2 kilometer. 4 en 8-kilometerlopers lopen meerdere rondes. Het loopevenement kent onderdelen voor kids (1 kilometer), scholieren (2 en 4 kilometer), recreanten (4 en 8 kilometer) en wedstrijdlopers (4 en 8 kilometer). Verder staan diverse stands bij de start en zijn er allerhande activiteiten.

Goed doel

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar een goed doel: Jeugdsportfonds Groningen. Dit fonds biedt sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Meer informatie/ inschrijven: www.plantsoenloop.nl.

Auteur

Marc Jansen