Kriebeldiertjes zoeken bij De Onlanderij

Eelderwolde

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen woensdag 24 augustus kriebeldiertjes zoeken bij De Onlanderij in Eelderwolde.

Deelnemers ontdekken het leven in en rond de waterwereld van De Onlanden. Gewapend met schepnet, loeppotje en zoekkaarten gaan zij op zoek naar waterdiertjes en andere kriebelbeestjes als kikkervisjes, salamanders, libellenlarven, bootsmannetjes en schaatsenrijders.

Boswachter

Deze activiteit, die ongeveer 2,5 uur duurt, staat onder leiding van een boswachter van Natuurmonumenten. Deze boswachter kan precies vertellen hoe de diertjes leven en wat dat zegt over de kwaliteit van het water. Tot besluit maken de deelnemers een tekening van hun favoriete kriebelbeest. Aanvang: 14.00 uur. Deelname kost 7 euro (OERRR- en Natuurmonumenten-leden 4 euro).

Auteur

Marc Jansen