Timmerdorp Groningen groeit naar 400 kinderen

Groningen

Op het Suikerunieterrein in Groningen gaat dinsdag 23 augustus de derde editie van Timmerdorp Groningen van start. Tot en met vrijdag 26 augustus bouwen 400 kinderen kinderen een tijdelijke samenleving.

Tijdens Timmerdorp Groningen zijn de kinderen de baas. Toch waren het tot dusver de volwassenen die bedachten wat er gebeuren moest, welke spellen gedaan moesten worden en wat het thema van de week moest zijn.

Kinderraad

Dat is nu anders. Timmerdorp Groningen heeft dit jaar namelijk een Timmerdorp Kinderraad. De Kinderraad - bestaande uit vertegenwoordigers van de bewoners (de kinderen) - vertelt en bepaalt wat de kinderen belangrijk vinden voor het Timmerdorp. Dan zijn kinderen écht de baas. Het thema sluit hierop aan: Kinderen aan de Macht.

Timmerdorplied

Verder is voor de eerste keer een Timmerdorplied gemaakt. Dit lied gaat over de sfeer tijdens de week: samenwerken is belangrijk, en leren doe je van elkaar. Tijdens de week wordt een videoclip opgenomen. Via internet wordt bovendien elke dag een Timmerdorp Journaal uitgezonden. Dit journaal wordt - uiteraard - samen met de kinderen gemaakt.

Auteur

Marc Jansen