René Paas geeft 28 Augustus Lezing

Groningen

Groningens commissaris van de koning René Paas geeft zaterdag 27 augustus de 28 Augustus Lezing. De lezing is getiteld: 'Rabenhaupt had het maar makkelijk…'.

Plaats van handeling is de aula van het Academiegebouw in Groningen. De lezing duurt van 11.30 tot 12.30 uur en gratis toegankelijk voor publiek.

28 Augustus Lezing

De 28 Augustus Lezing is een vast onderdeel van de festiviteiten van het Groningens Ontzet. De 28 Augustus Lezing vervangt sinds 2011 het traditionele 28 Augustus Debat. Vorig jaar sprak Europarlementariër Marietje Schaake over digitale vrijheid en open internet. In 2014 sprak Mathijs Bouman, columnist van het Financieel Dagblad, over de vrije markt economie en het neo-liberalisme. In 2013 was Kysia Hekster te gast. Zij ging in haar lezing in op het vrijheidsbegrip in het hedendaagse Rusland. Job Cohen sprak in 2012 over de ontwikkeling van ons vrijheidsbegrip, 10 jaar na de moord op Pim Fortuyn. Prof.mr. Geert-Jan Knoops sprak in 2011 over de historische ontwikkeling van het begrip vrijheid.

René Paas

René Paas (1966) is bestuurder en politicus. Zijn loopbaan is nauw verweven met Groningen. Hij was er vanaf 1990 raadslid voor het CDA en van 1996 tot 2005 wethouder. Daarna werd hij voorzitter van het CNV en directeur van Divosa, de vereniging van leidinggevenden in het sociale domein. In april van dit jaar keerde hij terug in Groningen als Commissaris van de Koning.

Gastheer

Gastheer bij de 28 Augustus Lezing is voorzitter Hans Alders van de Stichting 28 Augustus Lezing.

Auteur

Marc Jansen