Margot Boer lost startschot 14de Bommen Berendloop

Groningen

Oud-schaatster en tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Margot Boer lost zondag 28 augustus het startschot voor de 14de Bommen Berendloop in Groningen.

Ruim 900 lopers hebben zich inmiddels ingeschreven voor deze loop, die over een overwegend groen parcours - bijvoorbeeld door natuurgebied De Onlanden - voert. Start en finish is op de atletiekbaan in het Stadspark in Groningen. Een van de meest bekende deelnemers is de in Groningen woonachtige atleet Thijmen Kupers. De middellange-afstand loper neemt deel aan de 6,4 kilometerloop. Bij de dames is Marcella Herzorg de meest in het oog springende naam. Zij loopt 10 kilometer. Ook de winnaar van de halve marathon in 2014, Malik Jeylani Mohamed, verschijnt aan de start van de 10 kilometerloop.

Inschrijving

Binnen de Bommen Berendloop worden de 1 km Kidsrun, de 6,4 kilometerloop, 10 kilometerloop en de halve marathon onderscheiden. De online inschrijving is tot en met zaterdag 27 augustus geopend: www.bommenberendloop.nl. Er is geen inschrijving op de dag van het evenement.

Auteur

Marc Jansen