Muziektheater- en poppenkastvoorstelling over het Ontzet van Groningen

Groningen

Op de Reitemakersrijge en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum vindt zaterdag 27 augustus een kleinkunstfestival plaats. Dit gebeurt in het kader van Groningens Ontzet.

Op het festival zijn 2 voorstellingen te zien die tot stand zijn gekomen op initiatief van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken: Bommen Berend Muziektheater en Jan Klaassen komt Bommen Berend tegen.

Bommen Berend Muziektheater

In het Scheepvaartmuseum gaat vrijdag 26 augustus het Bommen Berend Muziektheater in première. De voorstelling is een liefdesverhaal dat speelt in het Groningen van 1672, waar Zwaantje en Tammo zich samen met hun vrienden verzetten tegen het geweld van Bommen Berend. Het Bommen Berend Jeugdkoor, bestaande uit kinderen van 10 tot 16 jaar, is een initiatief van Marcel den Os voor Volksvermaken. Renate Dokter tekent voor de regie. Voor de première op vrijdagavond zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. Voor de voorstellingen op zaterdag om 13.00 en 15.00 uur zijn nog wel kaarten beschikbaar. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via: bommenberendmuziektheater@gmail.com (met vermelding van het aantal gewenste kaarten en de tijd van de voorstelling).

Poppenkast

Jan Klaassen komt Bommen Berend tegen is een productie van theatermakers Pauline Los en Mariken Jongman. Jan Klaassen en Katrijn krijgen behoorlijk te maken met Bommen Berend en gelukkig ook met Rabenhaupt. Op zaterdag wordt de voorstelling gehouden op de Reitemakersrijge om 13.30 en 16.15 uur en op zondag op Noorderzon tussen 15.30 en 18 uur. Meer informatie: www.volksvermakengroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen