Negende editie Proeven in Groningen

Groningen

De Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen vormt zaterdag 3 en zondag 4 september het decor voor de negende editie van Proeven in Groningen (PIG). Dit culinaire evenement draait om gerechtjes proeven, gezelligheid, kookworkshops en een kookwedstrijd.

Bezoekers kunnen kennismaken met gerechten van 15 toprestaurants uit de provincie. Voor een klein prijsje - variërend van € 1,75 tot € 5,25 - is bij elk restaurant iets te proeven. In kleine hoeveelheden, zodat bij zoveel mogelijk kraampjes nieuwe smaken ontdekt kunnen worden.

Kookworkshops

Op zaterdag staan kookworkshops geprogrammeerd, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Makro. Deelnemers leren onder begeleiding van een chef-kok culinaire hoogstandjes te bereiden. Kaarten zijn te winnen via de Facebookpagina van het evenement: www.facebook.com/proeveningroningen.

Kookwedstrijd

Op zondag wordt een kookwedstrijd gehouden. 6 leerlingen van Campus Winschoten strijden hierin om een professionele koksbuis én de zilveren vork. De jury bestaat uit Jean-Michel Hengge, eigenaar en chef-kok van restaurant Muller, bijgestaan door vakdocenten van Noorderpoort Groningen. Proeven in Groningen is zaterdag 3 september van 12.00 tot 21.00 uur, zondag 4 september van 12.00 tot 19.00 uur.

Auteur

Marc Jansen