Parels voor de Lewen: culturele ontdekkingstocht in Lewenborg

Groningen

Onder de titel ‘Parels voor de Lewen’ staat voor zaterdag 3 september een culturele ontdekkingstocht geprogrammeerd in de wijk Lewenborg in Groningen.

De ontdekkingstocht is samengesteld door de Werkgroep Kunst in Lewenborg, in samenwerking met Stichting Le Roy Groningen en Golvend Lewenborg.

Ontdekkingstocht

De ontdekkingstocht voert langs open ateliers, gezamenlijke expositieruimten, optredens van artiesten, voordrachten van dichters en nog veel meer. Ook de slingerende paden in en langs de oevers van het Le Roygebied worden aangedaan; indien gewenst onder leiding van een gids.

De Zandbak

Openluchtpodium De Zandbank is de uitvalsbasis - met muntenkassa met pin, bar en snacks - van 'Parels voor de Lewen'. Hier start en eindigt de route. Voor de echte 'Lewen onder de bezoekers ligt een prijs in het verschiet. Op '5 locaties is een parel te verkrijgen. Wie deze voor 18.00 uur inlevert op De Zandbank dingt mee naar een kunstwerk van 1 van de deelnemende kunstenaars van de plein air-kunstenaars.

Avondprogramma

Het evenement wordt vanaf 17.00 uur afgesloten met een programma met optredens van artiesten, de prijsuitreiking van het parelvissen, en een snackje en een drankje naar wens bij de bar. Het avondprogramma loopt door tot 22.00 uur. Aanvang: 13.00 uur.

Auteur

Marc Jansen