Tientallen ballonnen kiezen luchtruim tijdens Ballon Fiësta Meerstad

MEERSTAD

Meerstad maakt zich op voor het jaarlijkse Ballon Fiësta Meerstad. De zevende editie van dit gezinsevenement vindt vrijdag 2 en zaterdag 3 september plaats.

Tijdens Ballon Fiësta Meerstad zullen vanuit Meerstad - bij goed weer - tientallen heteluchtballonnen opstijgen. Onder de uit binnen- als buitenland afkomstige ballonnen de gloednieuwe special shape-luchtballon ‘De Baby’. Deze luchtballon maakt op Ballon Fiësta Meerstad zijn eerste vlucht. De randprogrammering bevat onder meer een fly-inn, waarbij een aantal luchtballonen laag over het veld aan komt vliegen, en een nightglow. Bij deze nightglow verlichten de ballonnen het terrein; op de maat van de muziek.

Programma

Bezoekers van de Ballon Fiësta Meerstad 2016 zijn beide dagen vanaf 17.30 uur welkom op het evenemententerrein. Om 18.00 uur zullen de ballonvaarders zich gereed maken voor de vaarten. De ballonnen stijgen zoveel mogelijk 1 voor 1 op, zodat het kleurrijke spektakel zo lang mogelijk kan worden aanschouwd. De eerste ballonnen zullen naar verwachting rond 19.00 uur het luchtruim kiezen. Wie zelf niet meevaart, maar wel benieuwd is naar de sfeer (van dichtbij), kan tot circa 22.00 uur deelnemen aan het aanvullende programma. Het publiek mag het ballonnenveld op om bijvoorbeeld zelf in een ballon te stappen, een kijkje te nemen bij de verschillende modelballonnen of op de foto te gaan in een luchtballon. Daarnaast zijn er zweefvliegers en paramoteurs. De fly-inn is rond 20.00 uur en ‘Night Glowing Meerstad’ zal rond 21.30 uur van start gaan.

Tickets

Bezoekers die niet alleen willen kijken maar ook willen meevaren, kunnen tickets voor een ballonvaart op Ballon Fiësta Meerstad aanschaffen. De prijs voor een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug bedraagt € 149 per persoon. Voor groepen zijn er diverse uitgebreide pakketten. Meer informatie: info@meerstad.eu 050-5995710

Auteur

Marc Jansen