Gratis concert en play-inns Gruno's Postharmonie

GRONINGEN

Gruno's Postharmonie Groningen geeft donderdag 8 september een gratis concert op het Waagplein in Groningen.

Dit concert, dat van 20.00 tot 20.45 uur duurt, is onderdeel van de cyclus zomeravondconcerten georganiseerd door de Federatie Groninger Muziekkorpsen.

Gruno's Postharmonie

Gruno’s Postharmonie viert dit jaar het 105-jarig bestaan. Met haar uitgebreide bezetting beheerst het orkest een breed spectrum aan muziekstijlen. Het orkest speelt in de eerste divisie, de hoogste amateurafdeling, en staat onder leiding van Peter Kleine Schaars, tevens chef-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Gruno's Postharmonie is opgericht als personeelsvereniging van de posterijen, maar staat sinds jaar en dag open voor iedereen die op hoog niveau muziek wil maken. De band met Post NL is er echter nog steeds en komt onder meer tot uiting in de kleuren van het uniform.

Play-inns

Wie eens mee wil maken hoe het orkest zich voorbereidt op een concert, wordt uitgenodigd naar (een van de) play-inn-repetities op de maandagen 5 en 12 september te komen. Deze openbare repetities, waarin bezoekers mogen meespelen met het orkest, vinden plaats in het repetitielokaal van Gruno's Postharmonie aan de Spaarnestraat 3 in Groningen en duren van 20.00 tot 22.00 uur. Ook de repetities van het tamboerkorps en de steelband van Gruno’s Postharmonie zijn te bezoeken. Deze play-inns vinden plaats op de dinsdagen 6 en 13 september van 19.30 uur tot 22.00 uur, eveneens in het repetitielokaal van Gruno’s Postharmonie.

Auteur

Marc Jansen