Petitie voor eerbetoon Dick Nanninga in Oosterparkwijk

GRONINGEN

Prominente bewoners van de Oosterparkwijk in Groningen hebben een petitie opgesteld voor een eerbetoon voor Dick Nanninga in hun wijk.

De in 2015 overleden Dick Nanninga is de enige Nederlandse voetballer ooit die een velddoelpunt maakte in een WK-finale, die van 1978. Nanninga werd geboren en groeide op in de Groningse Oosterparkwijk en speelde tot zijn 24ste voor voetbalclub de Oosterparkers. Hij woonde met zijn ouders op Klaverpad 3 in het Blauwe Dorp. De Oosterparker, een vermaard kopspecialist, stond bekend om zijn standvastige karakter.

Petitie

De petitie is een initiatief van PvdA-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in de Povinciale Staten van Groningen. Zij wonen respectievelijk 20 en 10 jaar in de Oosterparkwijk. De actie wordt ondersteund door VV Oosterparkers, FC Groningen-directeur Hans Nijland, sportjournalist Dick Heuvelman en en Pieter de Hart van RTV Noord.

Handtekeningen ophalen

Van Dekken en Beckerman gaan vrijdag 2 september de wijk in om handtekeningen op te halen. Van Dekken: “Wij willen dat dit echt een initiatief wordt van en voor de hele Oosterparkwijk. Daarom staan we vrijdag tussen 14.00 en 16.00 bij de Jumbo in de Oosterparkijk. We vragen mensen hun handtekening te zetten maar ook om aan te geven wat ze voor eerbetoon ze willen. Dat kan een standbeeld, een school een straatnaam of een combinatie zijn.” Beckerman: “Ik woon nu 10 jaar in deze wijk. Ik krijg nog te vaak de vraag of dit een probleemwijk is. Hoe mooi zou het zijn als iedereen op die vraag kan antwoorden met; nee dit is de wijk waar de enige Nederlander die een velddoelpunt scoorde in een WK-finale is geboren.” De petitie is online te ondertekenen via petities.nl/petitions/eerbetoon-voor-dick-nanninga-in-de-oosterparkwijk/. Ook in het Treslinghuis kan de petitie ondertekend worden.

Auteur

Marc Jansen