Muziek, theater, beeldende kunst: open huisdagen VRIJDAG

GRONINGEN

Cultuurinstelling VRIJDAG in Groningen heeft zaterdag 3 en zondag 4 open huisdagen. Daarbij staat de zaterdag in het teken van theater, en de zondag in het teken van beeldende kunst en muziek.

Er zijn open ateliers, workshops, presentaties, acts, concerten, rondleidingen, demonstraties, exposities en meer. Muziek is in de Sint Jansstraat 7, theater in de Noorderbuitensingel 11 en beeldende kunst aan de Walstraat 34.

Theater

Zaterdag zijn er op de locatie Noorderbuitensingel tussen 13.00 en 17.00 uur voorstellingen voor en door kinderen, jongeren en volwassen. Bezoekers kunnen in korte workshops musicalliedjes meezingen, verkleed een show lopen of toneelspelen en hun eigen verhaal vertellen op een zeepkist. Verder wordt uiteraard informatie gegeven over de opleidingen en cursussen.

Muziek

Op de locatie Sint Jansstraat staan zondag tussen 13.00 en 17.00 uur workshops en optredens geprogrammeerd; van Peuterswing, Boogiewoogie en Blues voor Toetsen, tot Musical Songs en Improviseren voor Iedereen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de Jonge Pianisten Club, muziekproeverij POP, hobo- en orgelworkshops en presentaties, en meezingen tijdens het Meezingcafé.

Beeldende kunst

Op de locatie Walstraat zijn zondag tussen 13.00 en 17.00 uur doorlopend cursisten en docenten aan het werk: hakken in hout, edelsmeden, textiel- en modevormgeving, weven, meubelmaken. In het grafieklokaal demonstreren docenten houtdruk en zeefdruk. Ook zijn er workshops naar model boetseren en keramiek draaien op een draaischijf. In De Kelder wordt om 15.00 uur de beeldenexpositie ‘Alles is maar even geopend’. Kinderen kunnen zich uitleven in de activiteiten van Vrije Inloop en toneelspelen in het decor van Dorp in Stad. Wie zich tijdens de open dagen inschrijft voor een cursus maakt kans op 10 % korting. Meer informatie: www.bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen