Veiling voor plaquette Ben Ali Libi op Dingen 050

GRONINGEN

De Vismarkt in Groningen vormt zondag 11 september het decor voor de vijfde en laatste editie van de alternatieve warenmarkt Dingen 050. Dingen 050 is een markt voor liefhebbers van kunst, design, vintage, vinyl, antiek en boeken.

Tijdens deze laatste Dingen 050 staat een veiling ter nagedachtenis aan Michel Velleman alias Ben Ali Libi centraal. Deze in Groningen geboren goochelaar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord, maar kreeg een nieuw leven in de collectieve herinnering dankzij een gedicht van wijlen Willem Wilmink.

Plaquette

Stadsdichter Kasper Peters en bibliothecaris Douwe van der Bijl hebben het initiatief genomen tot het plaatsen van een plaquette ter herinnering aan Ben Ali Libi. De plaquette gaat een deel van het gedicht van Wilmink bevatten en wordt medio 2017 geplaatst. Om dit project mogelijk te maken wordt onder meer geld ingezameld met een goede doelen-veiling op Dingen 050. Een deel van de aangeboden items is voorafgaand aan Dingen 050 te zien op de Facebookpagina van Dingen 050.

Items voor veiling

Bedrijven die nog iets (bijzonders) aan te bieden hebben voor de veiling, kunnen zich melden bij Michel de Vries van Dingen 050. Hij is te bereiken via 050-3188591, info@bergerendevries.nl en contactformulier op dingen050.nl. Mocht er geld overblijven, dan wordt dat in zijn geheel overgemaakt naar Artsen zonder Grenzen. Dingen 050 duurt van 11.00 tot 17.00 uur. https://youtu.be/qE6wFs1GZQo

Auteur

Marc Jansen