Grootouders voor het klimaat fietst van Den Haag naar Groningen

GRONINGEN

De nieuwe beweging Grootouders voor het klimaat fietst van Den Haag naar Groningen. De opa's en oma vertrekken dinsdag 6 september vanuit Den Haag en komen vrijdag 9 september aan in Groningen.

Zij wil hiermee laten zien dat veel opa’s en oma’s in Nederland zich zorgen maken over de wereld waarin hun kinderen en kleinkinderen opgroeien. Zij verlangen meer actie om klimaatverandering te voorkomen. 'Klimaat en energie zouden voor alle politieke partijen topprioriteit moeten zijn bij de komende verkiezingen', stelt Grootouders voor het klimaat.

Meefietsen

Iedereen kan een deel van de route meefietsen en onderweg, via stations, aanhaken. Onderweg worden allerlei initiatieven op het gebied van zonne-energie, windenergie en aardwarmte bezocht, om te eindigen in Groningen.

Avondprogramma in Groningen

De slotetappe start vrijdagochtend 9 september in Beilen. Via Haren eindigt de fietstocht in het centrum van Groningen. Hier vindt vervolgens een avondprogramma plaats met Urgenda-directeur Marjan Minnesma, Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging en vele andere organisaties.

Auteur

Marc Jansen