Kunstroute 'Kunst & ambacht aan 't Boterdiep'

ZUIDWOLDE

Eetcafé Moeke Vaatstra is zondag 11 september de uitvalsbasis van de nieuwe kunstroute 'Kunst & ambacht aan 't Boterdiep'.

Belangstellenden kunnen op meer dan 20 locaties aan het Boterdiep, aan beide zijden van het water, kennismaken met (exposities van) kunstenaars als Frans le Roux (cartoons en illustraties), Marijke de Boer (quilts), Piet Kruize (Groninger landschapsschilderijen) en Marijke Schutte (multimedia). Op enkele adressen klinkt livemuziek; van pop-/ rockband Coach tot orgelmuziek in de middeleeuwse kerk. Verder worden her en der versnaperingen geserveerd. Om de beide zijden van het Boterdiep met elkaar te verbinden, wordt op meerdere plaatsen een pontje ingezet. Het programmaboekje is vanaf 13.00 uur verkrijgbaar op het terras van Eetcafé Moeke Vaatstra.

Auteur

Marc Jansen