Silvester Zwaneveld te gast bij 70-jarig Studium Generale Groningen

GRONINGEN

Studium Generale Groningen bestaat dit najaar 70 jaar. Dit lustrum wordt met enkele bijzondere programma’s gevierd. Te beginnen met een theatercollege in het Academiegebouw door Silvester Zwaneveld op dinsdag 13 september. 

Cabaretier Zwaneveld neemt het publiek in ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. Hij doet dat aan de hand van de gelijknamige bestseller van auteur Bill Bryson. Zwaneveld maakt inzichtelijk hoe zelfs het alledaagse bijzonder kan zijn. Hij zet de dagelijkse werkelijkheid in een hilarisch daglicht en opent de ogen van zijn publiek.

Silvester Zwaneveld

Silvester Zwaneveld studeerde audiovisuele vormgeving aan de kunstacademie in Rotterdam. Hij begon als stand-up comedian bij de Comedy Explosion, maar kreeg landelijk bekendheid als lid van het cabaretduo Arie & Silvester. Na jaren van relatief plat vermaak, zocht en vond hij diepgang in zijn soloshows, die met veel enthousiasme worden onthaald. Hij is de eerste cabaretier die met een app de theaters in is gegaan. Zwaneveld debuteerde in 2012 met een eigen prentenboek en in 2015 met een roman. Hij is illustrator, ontwikkelt apps, maakt animatiefilms en werkt regelmatig voor en achter de schermen van diverse televisieprogramma’s. Het theatercollege begint om 20.00 uur. Entree: 4 euro (studenten en SG-kortingspashouders 2 euro).
 

Auteur

Marc Jansen