Wetenschapsviering in Pepergasthuiskerk in Groningen

GRONINGEN

Professor Diederik Roest maakt zondag 11 september zijn opwachting in een wetenschapsviering in de Pepergasthuiskerk in Groningen.

Diederik Roest is professor in de theoretische natuurkunde/ snaarkosmologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Net terug van CERN in Zwitserland zal hij met de aanwezigen nadenken over 'Tijd' en 'Eeuwigheid'. Wat is tijd eigenlijk? Is er een einde aan de tijd? Is er een grens aan de eeuwigheid? Hoe is het heelal ontstaan en kan het ook weer ophouden?

25-jarig bestaan

De viering met Roest in de tweede in reeks van 3 wetenschapsvieringen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Oecumenische Vieringen Groningen (OVG) in de Pepergasthuiskerk. Deze OVG zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar zingeving en wat het gewone leven overstijgt, ongeacht kerkelijke of niet-kerkelijke achtergrond. Tijdens de wetenschapsvieringen delen wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen vanuit hun eigen vakgebied hun visie op de werkelijkheid. Aanvang: 10.30 uur.

Auteur

Marc Jansen