Bluesdiggers en Klein Verdriet in Sterrebos Live

GRONINGEN

Bluesdiggers en Klein Verdriet treden zondag 11 september op in de muziekkoepel in het Sterrebos in Groningen.

Dit is het vijfde en laatste concert in het seizoen 2016 van Sterrebos Live, een reeks zondagmiddagconcerten in het Sterrebos geïnitieerd door het Wijkcomité Helpman.

Bluesdiggers

Bij Bluesdiggers is een prominente rol weggelegd voor Wouter Vuijk uit Helpman. Hij beschikt over meerdere gitaren en speelt sinds 1985 in bluesformaties als Bluesblasters, Bluesheat en B.J. Hegen Bluesband. Met Bluesdiggers staat meer dan 30 jaar muzikale ervaring op het podium. De band schuwt het werk van de oude meesters niet. Hun passie ligt echter bij het brengen van eigen composities. De band bestaat, naast Vuijk, uit Peter Heereveld (zang en gitaar), Ronald van Hessem (toetsen), Lex van Heereveld (basgitaar) en Ids Dijkstra (drums).

Klein Verdriet

Klein Verdriet is geformeerd door oud-Hollands Verdriet-zanger Marc Korfage. Het repertoire van de band bestaat uit hoopgevende hartenbrekers en hartverscheurende tranentrekkers. Michiel Kahman (toetsen en zang), Ger Wieringa (gitaar en zang) en Arko Kok (bas) zijn Korfages kompanen in Klein Verdriet.

Sterrebos Live

Sterrebos Live, dat bij slecht weer géén doorgang vindt, duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Entree: gratis. Meer informatie: www.wijkhelpman.nl

Auteur

Marc Jansen