Drico dropt nieuwe EP ‘9’ in Simplon

GRONINGEN

De Groninger rapper Drico dropt vrijdag 9 september zijn nieuwe EP '9'.

Drico belooft een 'verrassend en gevarieerd programma' te presenteren tijdens deze, mede door Urban House Groningen mogelijk gemaakte, releaseshow.

Drico

Sinds Drico begin dit jaar zijn label 9th Cube startte, heeft hij geen moment stilgezeten. Eerder dit jaar bracht hij samen met dancehall-artiest Mr. Memoir het album ‘The Turn’ en met producer DjSadhu het album 'Wat Is Rijkdom' uit.

9

Nu volgt een EP getiteld: '9'. Voor dit project staat in het teken van het getal 9. Zo vindt de release plaats op de negende dag van de negende maand, tevens Drico's verjaardag. “Ik wil met dit project mijn diversiteit laten zien”, aldus Drico. “De meeste mensen kennen mij als boombap rapper, maar ik kan meer dan dat. Het getal 9 is iets waarmee ik mijn hele leven al iets heb. Natuurlijk ben ik elk jaar jarig op die datum, maar het staat ook voor voltooiing. De naam van mijn label komt daar ook vandaan, dus het werd tijd om daar eens een keer iets mee te doen.’’

9 producers

Met 9 verschillende producers en 9 featurings belooft de EP ook qua sound zeer gevarieerd zijn. IRONxSILK, Android 16, Burnmark,Tjibz, CORTEKS, Drico, Douwe van der Meulen en Maf tekenden voor de productie. De features komen van Cissy, No Order, McGyver, Den Dubieus, Kaascouse, Victor Fataal & Kim, Skenkie, Insayno, Mr. Memoir. De releaseshow duurt van 21.30 tot 23.30 uur. Entree: 7 euro (voorverkoop via www.urbanhousegroningen.com: 5 euro). 

Auteur

Marc Jansen