Fabian Franciscus opent cabaretseizoen Usva

GRONINGEN

Fabian Franciscus opent dinsdag 13 september het nieuwe cabaretseizoen van cultureel studentencentrum Usva in Groningen. Hij doet dat met zijn voorstelling 'Vlafeest'.

De als 'charmant uitziende absurdist' getypeerde Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan 2 verschillende studies aan de universiteit, maar woont nu aan de ‘stoephoerenstraat’ in Utrecht. “Succes is een keuze”, zegt hij zelf.

Vlafeest

Speciaal voor 'Vlafeest' heeft Fabian Franciscus opeens een mening. Hoe irrelevant, triviaal of absurd zijn mening ook moge lijken, hij wil haar graag delen met het publiek. Sterker nog, hij weet zeker dat het publiek er stiekem iets van opsteekt. “Owja, ook zal er natuurlijk over vla worden gesproken. Op een strikt fatsoenlijke manier hoor, dat wel”, belooft de cabaretier. Fabian Franciscus won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalisten-tour in België en Nederland onder andere in de grotere comedyclubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop: fabianfranciscus.nl.

Auteur

Marc Jansen