Lezing en finissage #EverydayClimateChange

GRONINGEN

De Amerikaanse fotojournalist JB Russell geeft vrijdag 9 september een lezing in Noorderlicht Fotogalerie in Groningen. Hij doet dit bij de finissage van de Gallery Takeover door de Instagram-feed #EverydayClimateChange van James Whitlow Delano.

Noorderlicht volgde 8 weken lang de Instagram-feed #EverydayClimateChange, een groepsproject geïnitieerd is door James Whitlow Delano. Fotografen vanuit alle continenten delen hier foto’s die ons bewust maken van de problematiek rondom klimaatverandering.

#EverydayClimateChange

#EverydayClimateChange presenteert het werk van toegewijde en onbevooroordeelde fotografen die hun verhalen met een groot publiek delen. Ze leggen de ingrijpende gevolgen van klimaatverandering vast en vragen aandacht voor mogelijke oplossingen. Samen biedt het collectief een visueel bewijs dat de gevolgen van klimaatverandering alomtegenwoordig zijn - niet alleen in verre landen, maar ook vlak onder onze neus.

Gallery Takeover

De Gallery Takeover ging op 16 juli van start met een klein aantal sleutelbeelden. Daarna is zij dagelijks uitgebreid: nieuwe bijdragen op de feed werden onmiddellijk vertaald naar een fysieke presentatie in de galerie. De bezoeker kon zo meegroeien met het verhaal. Er werd werk getoond van ondermeer James Whitlow Delano, Katharine Hesse, JB Russell, Ed Kashi, Caroline Bennet, Matilde Gattoni, Vlad Sokhin.

JB Russell

De Amerikaanse fotojournalist JB Russell is een van de kernleden van het collectief. Tijdens de finissage geeft hij een openbare lezing over #EverydayClimateChange, zijn werk en de samenwerking binnen het collectief van 34 fotografen die gezamenlijk al meer dan 1400 foto’s gepost hebben. De lezing begint om 17.00 uur. Na afloop wordt een gezamenlijke toast uitgebracht om het laatste weekend van deze Instagram Gallery Takeover in te luiden.

Auteur

Marc Jansen