Gratis Stadjersnight rondom 'Made in Stad'

GRONINGEN

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum houdt woensdag 14 september een ‘Stadjersnight’ rondom de nieuwe tentoonstelling ‘Made in Stad -5 Groninger bedrijven, 100 jaar reclame’.

Bezoekers krijgen gratis toegang tot de nostalgische expositie over 100 jaar reclame van de Groninger bedrijven Hooghoudt, Niemeijer, Tiktak, Ranja en Fongers.

Schiere kadopuut

Op de binnenplaats is een proeverij van Hooghoudt en Ranja. Bovendien krijgen de eerste honderd bezoekers ‘een schiere kadopuut’ bomvol Groningse producten zoals koffie en thee. Hero Jan, derde generatie Hooghoudt, vertelt over jonge en oude jenever, slimme reclametechnieken en Groninger nuchterheid, ook als het gaat om drank. Museum Het Behouden Blik vertelt het verhaal achter blikken en trommels, en werpt zo een blik in de keuken van de samenleving van toen.

Stadjersnight

De Stadjersnight is georganiseerd in samenwerking met de bedrijven Hooghoudt, Ranja BV, museum Het Behouden Blik, de Verhalen van Groningen en Marketing Groningen. De Stadjersnight is op woensdag 14 september van 19.30 tot 21.30 uur.

Auteur

Marc Jansen