Lustrumeditie Tocht van Groningen

GRONINGEN

De Grote Markt in Groningen is zondag 11 september start- en finshlocatie van de TKP Tocht van Groningen.

Deze als De Kale Jonker Classic begonnen toerklassieker beleeft zijn vijfde editie. Gerard Kemkers geeft om 08.30 uur het startschot voor de tocht over 150 kilometer. Deelnemers kunnen, behalve voor een tocht over 150 kilometer, kiezen voor tocht over 75 of over 110 kilometer.

Familietocht

Daarnaast wordt een (gepijlde) familietocht over 35 kilometer verreden. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen aan deze familietocht; ook op een gewonnen. Met de restrictie dat per volwassen deelnemer/ begeleider maximaal twee kinderen mogen meedoen. Overige deelnemers betalen het normale tarief van 18,50 euro (bij voorinschrijving; daginschrijving € 25).

Pleisterplaatsen

Borg Ewsum en Arie’s Bike Shop in Delfzijl zijn de pleisterplaatsen voor de 75, 110 en 150 kilometertocht. Deelnemers aan de familietocht kunnen bij Bezoekerscentrum Reitdiep van het Groninger Landschap op adem komen. Alle tochten gaan letterlijk door het UMCG. Dit omdat het UMCG Kanker Researchfonds als goed doel verbonden is aan de TKP Tocht van Groningen. Belangstellenden kunnen zich op www.tochtvangroningen.nl nog voor-inschrijven voor de vijfde TKP Tocht van Groningen. Voorinschrijven is € 6,50 goedkoper dan inschrijven bij de start.

Auteur

Marc Jansen