Presentatie 'Groninger Forum - Een bodemloze put' bij Vrijdag

GRONINGEN

Bij Vrijdag in Groningen wordt donderdag 9 en vrijdag 9 september het boek 'Groninger Forum - Een bodemloze put' van Johan Meijering uit Groningen gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt donderdag overhandigd aan commissaris van de koning René Paas.

Als betrokken Stadjer ziet Johan Meijering met lede ogen aan hoe in de gemeente Groningen miljoenen aan gemeenschapsgeld worden gestort in de bodemloze put van een in zijn ogen heilloze onderneming: het Groninger Forum.

Onbeheersbare kolos

Meijering beschouwt het Forum als een in alle opzichten onbeheersbare kolos: een groot, onverantwoord en buitengewoon risicovol project in de prachtige historische binnenstad. De huidige politieke elite van de stad en de provincie Groningen luistert volgens hem niet naar signalen uit de samenleving. Zijn correspondentie met politici en bestuurders is in de vorm van een dagboek in het boek opgenomen. Hij beschrijft een aantal overeenkomsten van grote projecten in Groningen en projecten in de rest van Nederland.

Aanzet tot maatschappelijk debat

Met dit boek probeert Meijering een aanzet te geven tot een maatschappelijk debat over grootschalige prestigeprojecten in Nederland en in het bijzonder in Groningen.

Johan Meijering

Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij begon zijn carrière als (hoofd)agent bij de gemeentepolitie en werkte later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Hij startte tal van initiatieven op het terrein van cultuur en woon- en leefmilieu, onder andere het tangocentrum La Pasión en kijkbungalow Minerva. Over beide initiatieven schreef hij een boek. De boekpresentaties beginnen om 20.00 uur. Groninger Forum - Een bodemloze put ISBN: 978-90-8954-886-3

Auteur

Marc Jansen