Duoshow 'krssj…arghh!' in galerie with tsjalling:

GRONINGEN

galerie with tsjalling: in Groningen is het tentoonstellingsseizoen 2016-2017 begonnen met de duoshow 'krssj…arghh!'. Met werk van de Amsterdamse kunstenaars Mariette Linders en Chris Baaten.

Mariette Linders maakt voor haar tekeningen altijd volop gebruik van de beeldgeschiedenis. Voor haar nieuwste serie haalt ze haar inspiratie uit strips uit de jaren '50 en krantenfoto’s. De stripfiguren moeten functioneren als een soort visuele smartlap. Linders wil er grote, existentiële thema’s mee aanraken: wie ben ik, waar ben ik, wat ben ik? De figuren werken daarbij als algemene mallen die een film noir-achtig verhaal vertellen. [caption id="attachment_64833" align="alignright" width="109"]'Quidam' van Christ Baaten. 'Quidam' van Christ Baaten.[/caption] Ook de beelden van Chris Baaten proberen de kijker in de war te brengen. Hij stapelt in zijn beelden veel contrasterende stijlvormen op elkaar. De beelden bestaan vaak uit vreemde vormen en staan op gekke sokkels. De beelden doen vaak aan alsof ze bestaan uit objet-trouvés of archeologische vondsten. Wat het extra verwarrend maakt is het materiaalgebruik. Piepschuim, epoxy, brons en keramiek worden door elkaar gebruikt. De tentoonstelling loopt tot en met 1 oktober.

Auteur

Marc Jansen